Fem refugi

Quin impacte local tenen els programes de refugi? Quins reptes afronten les persones refugiades i com es pot millorar la seva acollida? Què ocorre quan finalitzen els programes? 

Aquestes i moltes altres preguntes es trataran a FEM REFUGI, la jornada que celebrarem el pròxim 20 de juny a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa en el marc del del Dia Internacional de les Persones refugiades. L’esdeveniment comptarà amb el testimoni de persones refugiades, institucions i entitats socials. A més, es visitaran les noves instal·lacions de la Llar.

La jornada començarà a les 9h amb la benvinguda de la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d’Igualtat i Feminismes, Núria Cañellas, i de l’Adjunt de Direcció de la Fundació Germà Tomàs Canet, Francisco Gea.

A les 9.15h s'analitzarà el recorregut que segueix una persona refugiada en cada pas del programa, amb ponències de Creu Roja, Fundació Apip–Acam, Fundació Germà Tomàs Canet i Ajuntament de Manresa.

A les 10.15h la Fundació Germà Tomàs Canet i l’estudi d’arquitectura Ahead Barcelona Healthcare Architecture explicaran la reforma en la Llar, en la qual s’han creat uns nous espais que milloraran notablement el benestar i autonomia de les persones i famílies ateses.

A les 10.30h hi haurà un refrigeri i una visita a les noves instal·lacions de la Llar.

A les 11h es parlarà sobre la important labor del tercer sector, amb una taula rodona en la qual participaran Coordinadora Mentoria Social, Refugees Welcome i People Help.

A les 12h hi haurà la segona taula rodona, amb persones refugiades que compartiran la seva experiència.

I a les 13h, s'acomiadarà l’esdeveniment.

Jornada gratuïta i presencial. Aforament limitat, imprescindible inscriure’s.

Jueves, 20 Junio, 2024
Hora: 
09:00
Lloc: 
c. Saleses, 16-18, Manresa

¿Nos ayudas a difundir nuestro trabajo?

Comparteix

Suscríbete al boletín

¿Quieres conocer toda la actividad de la entidad?  Haz clic aquí y forma parte de la comunidad de Bayt al-Thaqafa